Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύλληψη 65χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 65χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου στον νομό Μεσσηνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή