Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή σε απεργία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
 
Την συμμετοχή του στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία της 30ης Μαϊου ενάντια στα «αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα», ανακοίνωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα προς τα Μέλη του, αναφέρονται τα εξής:

«Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε μαζικά στα αντιλαϊκά μέτρα, παλιά και νέα, στην κοροϊδία της κυβέρνησης για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, στους σχεδιασμούς του ξεπουλημένου εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζόμενους  την ημέρα εκείνη να απεργήσουν, υιοθετώντας τα αιτήματα της εργοδοσίας  και του κράτους, για  «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» για «πολιτικές αγοράς εργασίας (…) που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.
Στόχος όλων των αστικών δυνάμεων είναι να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα από τις ανάγκες τους, να ενσωματωθούν στο αφήγημα “του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης”, που περνάει πάνω από τη καθήλωση των εργατικών αναγκών, δικαιωμάτων και διεκδικήσεων στα επιτρεπτά από το κεφάλαιο όρια.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Σας καλούμε να πάρετε ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη, ενώνοντας τη φωνή σας με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και  ιδιωτικό τομέα, με κάθε συνταξιούχο, με κάθε φτωχό αυτοαπασχολούμενο, με κάθε φτωχό αγρότη, με κάθε άνεργο που στενάζει καθημερινά από την φιλομονοπωλιακή πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει, υποβαθμίζοντας τις ζωές μας, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Κόντρα στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης για «δίκαιη» ανάπτυξη, επιστροφή στη κανονικότητα, εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με όπλο την καθημερινή αλήθεια της διαβίωσής μας διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές-Ανάκτηση των έξι μισθών που χάσαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας διεκδικεί με αξιώσεις για πρώτη φορά υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας, εκτός από το μισθό, μπαίνουν και ζητήματα βελτίωσης των όρων εργασίας μας.
Διεκδικούμε:

  • Την βελτίωση των συνθηκών της Υγιεινής και της Ασφάλειας των εργαζομένων στις Περιφέρειες, την πρόσβαση ειδικοτήτων που ασκούν ανθυγιεινές εργασίες στα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και Μέτρα Προληπτικής Ιατρικής.
  • Την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την επιμόρφωσή μας, το χρόνο εργασίας και τις δικαιούμενες άδειες.
  • Να ασκούμε τα καθήκοντα που ορίζεται από τον κλάδο και την ειδικότητά μας, ώστε να μην γινόμαστε λάστιχο για να μπαλώσουμε τις τρύπες που έχει προκαλέσει η απαγόρευση των προσλήψεων από το 2006!!!
  • Να μετακινούμαστε από τη θέση μας σε άλλη Δ/νση-Οργανική Μονάδα της Περιφέρειας με διαφανείς διαδικασίες, με εφαρμογή της έννοιας της μετάθεσης, μετά από αίτηση και όχι κατά το δοκούν και με την καραμέλα των «υπηρεσιακών αναγκών».
  • Να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες του Συλλόγου μας και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική μας δράση.
  • Ως εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο κύκλο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση, με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», το οποίο ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στους ΟΤΑ σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η παραχώρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους, προωθεί την ανταποδοτικότητα των Υπηρεσιών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλει νέα χαράτσια στο λαό.
  • Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν μετέχει στην αξιολόγηση!
  • Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση μας λέει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Εμβαθύνει την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, που φέρνουν όλο πιο κοντά το ξέσπασμα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στον αντίποδα, όλοι εμείς που έχουμε κοινό συμφέρον και κοινές ανάγκες, έχουμε καθήκον να ισχυροποιήσουμε τη δική μας κοινωνική  συμμαχία, προτάσσοντας το δικό μας πλαίσιο που γεννήθηκε από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 30 Μάη.

Χωρίς το μόχθο και τη δουλειά μας, καμία επιχείρηση, καμία Δημόσια Υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είμαστε ο παραγωγός του πλούτου. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για μια ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή