Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή στο «Erasmus +» για το 1ο Σχολείο «Δεύτερης Ευκαιρίας» Τρικάλων

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (1ο ΣΔΕ) Τρικάλων συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο «Εκπαίδευση εκπαιδευτικών Σχολείων ΄΄δεύτερης ευκαιρίας΄΄  με την συνδρομή ψηφιακών μέσων.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν μονοετής και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων με  το κέντρο Κατάρτισης «European Grants International Academy Srl (EGINA)» (Foligno – Italy).

Στόχος των Στρατηγικών Συμπράξεων που υλοποιούνται με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Erasmus+ είναι να αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους καταρτιζόμενους και τους φορείς κατάρτισης που συμμετέχουν στις δράσεις, αλλά και να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό το 1ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων συμμετείχε σε  πρόγραμμα «Erasmus+».

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στόχευσε στην εξοικείωση και στην αναθεώρηση του τρόπου της αντιμετώπισης καθώς και της εκπαιδευτικής στρατηγικής των εκπαιδευτικών απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι για παράδειγμα, οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι φυλακισμένοι, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και άτομα αποκλεισμένα από τις δομές εκπαίδευσης. Επιβάλλεται οι ομάδες αυτές όχι μόνο  να ενταχθούν ομαλά στους κόλπους της κοινωνίας αλλά και να προταθούν τρόποι και τεχνικές ώστε από την μια πλευρά να εμψυχωθούν και να αποδώσουν τα μέγιστα δυνατά και από την άλλη να τους παρασχεθούν βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές.

Επομένως, όταν  παρέχονται στους εκπαιδευτές ενηλίκων τα κατάλληλα τεχνικά, οργανωσιακά και κοινωνικά μέσα,   πραγματώνεται  η «ψηφιακή ενδυνάμωση». Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο εκπαιδευτής με τη χρήση της τεχνολογίας και της εικόνας είναι σε θέση να δημιουργήσει το έναυσμα, τις κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών του στόχων .
Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο Φολίνιο της Ιταλίας και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Βάϊος Αγγέλης, Αφροδίτη Βουρίκη και Χριστίνα Κολέτσιου.

Η συνάντηση έγινε στο κέντρο Κατάρτισης «European Grants International Academy Srl (EGINA)». Εκεί οι Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να «οργανώσουν» ένα εικονικό μουσείο σε συνεργασία με το  Centro Studi Americanistici «Circolo Amerindiano» Onlus (CSACA) και να επισκεφτούν ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών το «ARCI Solidarita' Or a d' aria» που εδρεύει στην πόλη Τρέβη και φιλοξενεί 40 Πρόσφυγες.

Οι καταρτιζόμενοι φιλοξενήθηκαν στη δομή «La Locomotiva – Societa Cooperativa Sociale» που εδρεύει στο Φολίνιο και παρέχει στέγη και δραστηριότητες σε άτομα, ενήλικες με ειδικές ικανότητες. Και στις δύο δομές, αφού περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν  στους χώρους των οργανισμών, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στις δομές αυτές περιέγραψαν τις δράσεις τους.

Στο περιθώριο της δράσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στη Ρώμη, στην Περούτζια και τη Φλωρεντία και να γνωρίσουν από κοντά τα μνημεία και τον πολιτισμό των πόλεων αυτών. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση, πολύ καλά οργανωμένη, με άψογη συνεργασία μεταξύ των Εταίρων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή