Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «TRAIL – Έφηβοι: Ο δρόμος με τον αυτισμό προς την ανεξάρτητη διαβίωση» με διάρκεια από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος, η Π.Δ.Ε.Θ. διοργάνωσε και διεξήγαγε την 5η διεθνική συνάντηση στην Αθήνα.

Στην συνάντηση αυτή πήραν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες Οργανισμοί των εταίρων και συζήτησαν διεξοδικά την πρόοδο της υλοποίησης των επιμέρους έργων του προγράμματος.

Στην έναρξη της διεθνικής αυτής συνάντησης παραβρέθηκε, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αθηνά-Άννα Χριστοπούλου, η οποία είναι και η Εθνική Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ειδική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ένταξης.

 Η κ. Χριστοπούλου παρουσίασε τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ενημέρωσε τους εταίρους του προγράμματος για την «Παροχή Εκπαίδευσης σε μαθητές με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.)».

Στην συνέχεια οι Εταίροι παρουσίασαν συνοπτικά τη δουλειά τους πάνω στο πρόγραμμα και ζήτησαν από την κ. Χριστοπούλου περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση στην Ελλάδα οι οποίες και δόθηκαν από την ίδια.

Ακολούθως οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν με τους Εταίρους να παρουσιάζουν την πρόοδο σε επιμέρους έργα του προγράμματος. Επίσης συζητήθηκαν οι υπόλοιπες καταληκτικές ημερομηνίες και τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι και την τελική συνάντηση και παρουσίασή του στην πόλη Λίλ της Γαλλίας στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Το αναφερόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση των γνώσεων γύρω από τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πλαίσια για τα άτομα με αυτισμό, στον εντοπισμό των αναγκών των ενδιαφερομένων και στην προσφορά καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων σε επαγγελματίες (στον τομέα της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας) προκειμένου να υποστηρίξουν την περίοδο μετάβασης των εφήβων στην ενήλικη ανεξάρτητη ζωή. Ο τελικός στόχος θα συνεισφέρει στη δημιουργία Εθνικών ή Ευρωπαϊκών σχεδίων για το ζήτημα του αυτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας οι Οργανισμοί Papillons Blancs de Dunkerque (SAMO) – Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με ειδικές ανάγκες – Γαλλία-Λιλ, Passeport Europe – Συμβουλευτική Εταιρία καινοτομίας, σχεδιασμού και υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Γαλλία-Μπορντώ, Foro-Technico de Formation – Επιμορφωτικό Επαγγελματικό Κέντρο Κατάρτισης – Ισπανία-Βαρκελώνη, TP-Teatern – Θεατρική Παιδαγωγική Ομάδα – Σουηδία-Γκέτεμποργκ, Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης – Μ.Κ.Ο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Καινοτομίας – Πάτρα, National Autistic Society – Εθνική Εταιρία Αυτισμού – Αγγλία-Λονδίνο, Apajh 38 (Elad) – M.Κ.Ο Υποστήριξης ατόμων με αυτισμό – Γαλλία-Λυών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή