Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» στο 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με αφορμή την ενασχόλησή μας με την εκπαιδευτική ρομποτική και εκμεταλλευόμενοι τα πακέτα-ρομπότ που παρείχε ο Δήμος, τόσο σε εμάς όσο και στα υπόλοιπα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, μάς δόθηκε η ευκαιρία να παραβρεθούμε στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής της πόλης μας, που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων το πρωί της Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου.
 
  Πρόκειται για μια διοργάνωση, όπου οι μαθητές όλων, σχεδόν, των σχολείων του νομού είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα εκθέματά τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να εμπνευστούν από συνομήλικούς τους με κοινά ενδιαφέροντα. Όλοι οι συμμετέχοντες εργάστηκαν με ζήλο, όρεξη κι ενθουσιασμό για να ανακαλύψουν το νέο αυτό αντικείμενο στα πλαίσια της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Η κάθε ομάδα είχε και κάτι διαφορετικό να ‘’πει’’, ένα διαφορετικό, πρωτότυπο μήνυμα να περάσει, πράγμα που κατέστησε τόσο ενδιαφέρουσα την παρουσίαση. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία, κάτι πρωτόγνωρο για τα τρικαλινά δεδομένα, που κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών μαθητών από όλα τα γυμνάσια αλλά και τα λύκεια της περιοχής.
 
  Από πλευράς μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Λ. Μποντίλα που αποτέλεσε κίνητρο για να κάνουμε την αρχή και προσπάθησε, με επιτυχία, να μας μυήσει στον κόσμο της ρομποτικής. Φεύγοντας, λοιπόν, ανανεώσαμε τη συνάντησή μας για την επόμενη χρονιά, έχοντας διδαχθεί πολλά κι έχοντας αποκομίσει μόνο θετικά.
                                                                       
Αδάμου Ευτυχία, εκπρόσωπος της Ομάδας Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου Τρικάλα «Γιώργος Σεφέρης»
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή