Άρθρα – Απόψεις

Συμμετοχή του 4ου Γυμνάσιου Τρικάλων στην Εβδομάδα Κινητικότητας

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το τμήμα μας Γ1 του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γ. Σεφέρης», επισκέφτηκε το άλσος του προφήτη Ηλία στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας

26 Sep 2017
Στις 19 Σεπτεμβρίου, το τμήμα μας Γ1 του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γ. Σεφέρης», επισκέφτηκε το άλσος του προφήτη Ηλία στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Εκεί δοκιμάσαμε δυο δραστηριότητες. Κατά τα την άφιξή μας, μας υποδέχτηκε θερμά η  υπεύθυνη ομάδα  που μας  βοήθησε με τα αθλήματα. Σ’ αυτό το πρόγραμμα κάναμε flying fox και τοξοβολία! 

Αφού μας ασφάλισαν με κράνη και ζώνες προστασίας ξεκινήσαμε πρώτα με flying fox. Ήταν  πολύ διασκεδαστικό και φάνηκε να το χαρήκαν όλοι, καθώς και κάποιοι από τους συνοδούς καθηγητές. Οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ύστερα μας οδήγησαν στο μέρος , το  οποίο είχε διαμορφωθεί για τοξοβολία. Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες, στη μια τα κορίτσια και στην άλλη τα αγόρια. Οι υπεύθυνοι της τοξοβολίας μας εξήγησαν τις τεχνικές και εμείς είχαμε τέσσερις ευκαιρίες να στοχεύσουμε. Υπήρξαν αρκετές βολές με καλό στόχο!
Ο τελευταίος μας προορισμός ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Περτουλίου-Τρικκαίων. Εκεί μας περίμεναν, για να μας δείξουν μικρά πειράματα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και έπειτα κάναμε ένα ομαδικό τεστ για να διαπιστώσουμε πόσο επιβαρύνουμε τον πλανήτη με την ενέργεια που σπαταλάμε καθημερινά, βρήκαμε δηλαδή το οικολογικό μας αποτύπωμα.
Στο τέλος μας κέρασαν ένα δροσερό αναψυκτικό και αφού τους ευχαριστήσαμε πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο. Ήταν μια διασκεδαστική – ψυχαγωγική εμπειρία για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και ελπίζουμε να επαναληφθεί  κάτι ανάλογο στο μέλλον!
Επίσης, το Γ2 του σχολείου μας συμμετείχε στις δραστηριότητες που έγιναν στο ποτάμι, οι οποίες διοργανώθηκαν και αυτές από το Δήμο Τρικκαίων, στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας, οι οποίοι με ευχαρίστηση και μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να μας συνοδεύσουν.
Κομματά Στέλλα, μαθήτρια του Γ1
 
admins
Author: admins

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν βρέθηκαν άρθρα.
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.