Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Επιτροπής πλημμυροπαθών με τον Γ. Γραμματέα Πρόνοιας

Ένα σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά τους πλημμυροπαθείς των Δημοτικών Διαμερισμάτων Βαλομάνδρι και Φωτάδα τέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στη Γ. Γραμματεία Πρόνοιας. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γ. Γραμματέας Πρόνοιας Δημήτριος Καρέλλας, ο  Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων και Πύλης, Δημήτρης Παπαστέργιου και Κώστας Μαράβας καθώς και Εκπρόσωποι της Επιτροπής πλημμυροπαθών των 2 Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Το πρόβλημα είναι ότι παρότι τα αντανακλαστικά του Υπουργείου ήταν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, τα χρήματα πέρασαν από το κράτος στους Δήμους για διανομή στους πολίτες, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα μεγάλο μέρος των πληγέντων να μην έχει λάβει την αποζημίωση. 

Το κώλυμα που είχε προκύψει ήταν νομικό, καθώς η απόφαση αναφέρεται σε αποζημίωση πρώτης κατοικίας και οικοσκευών απαραίτητων για την επιβίωση του νοικοκυριού και σε πολλές περιπτώσεις οι αιτούντες είχαν αυτές τις οικοσκευές σε βοηθητικούς χώρους.

Ο Γ. Γραμματέας ήταν ήδη γνώστης του προβλήματος και αφού άκουσε τους Εκπροσώπους των κατοίκων, προσφέρθηκε να παρέχει νομική στήριξη στην ερμηνεία της απόφασης ώστε όλοι όσοι δικαιούνται την αποζημίωση να τη λάβουν.

Ο κ. Σιμορέλης σημείωσε ότι «πρέπει να τελειώσει το ζήτημα άμεσα και κυρίως προς όφελος των πληγέντων, καθώς κανένα παρόμοιο πρόβλημα δεν είδαμε σε άλλους Δήμους που διαχειρίστηκαν αντίστοιχα ποσά στήριξης για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου».

Από το Πολιτικό Γραφείο του Χρήστου Σιμορέλη 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή