Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΘΕΒ με την Ντόρα Μπακογιάννη

Συνάντηση με την διοίκηση του ΣΘΕΒ πραγματοποίησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο επίσκεψης της στην Λάρισα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει η κ. Μπακογιάννη με την διοίκηση του ΣΘΕΒ συζητήθηκαν θέματα όπως το οικονομικό γίγνεσθαι στη Θεσσαλία, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά  και την ανάκαμψη της βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης ενημέρωσε την Τομεάρχη για την πρόσφατη πρόταση του ΣΘΕΒ και τόνισε πως είναι πάγια ανάγκη η μείωση των συντελεστών εταιρικής φορολόγησης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών με παράλληλη την αύξηση του κατώτατου μισθού, η ανάπτυξη εξαγωγών μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και η παροχή πρόσθετων κινήτρων που θα πρέπει να δοθούν σε «υγιείς επιχειρήσεις».

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε επίσης «πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα ως βάση» την πρόσφατη πρόταση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την ανάγκη μείωσης των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτερου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Τομεάρχης της Ν.Δ οι «ασφαλιστικές εισφορές λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επιχειρήσεις και επεσήμανε την ανάγκη να μπει η χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά και υποσχέθηκε περαιτέρω συνεργασία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλίας.

Και οι δύο μεριές συμφώνησαν πώς η παραγωγική ανασυγκρότηση και η έμπρακτη και άμεση ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελεί τη μόνη λύση για την διέξοδο από την κρίση και το άνοιγμα νέων αγορών και πώς η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο καθώς και το κέντρο διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με τη μεταποίηση.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή