Συνάντηση του Χρήστου Σιμορέλη με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ

Τέθηκε και το θέμα με την καθυστέρηση της εταιρείας να αποδώσει προς την ΔΕΗ τα χρήματα καταναλωτών.
 
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Ιωάννη Ζαρολιάγκη και τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ιωάννη Βερίγο.

Στην συνάντηση, υπήρξε εκτενής αναφορά από την Διοίκηση για την πορεία ΕΛΤΑ και τις μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις που θα κάνει.
Αναφορά επίσης έγινε στην  καθυστέρηση της εταιρείας να αποδώσει προς την ΔΕΗ τα χρήματα καταναλωτών που είχαν εξοφλήσει τον λογαριασμό τους μέσω αυτής, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ με την σειρά της να καταχωρίζει τους καταναλωτές αυτούς ως ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και ορισμένοι να χάνουν την έκπτωση των 15%.

Αυτή την έκπτωση μπορούν να την επανακτήσουν με την προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής των ΕΛΤΑ. Επιπλέον η ΔΕΗ θα κοιτάζει τις ημερομηνίες πληρωμής των καταναλωτών για μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος.

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα ρευστότητας των ΕΛΤΑ αποφασίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής η άμεση εκταμίευση ποσού 15 εκ. ευρώ, από την συνολική ανταποδοτική εισφορά των 45 εκ. ευρώ, για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας και μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν τα υπόλοιπα 30 εκ. ευρώ.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή