Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Τρικάλων για την …γραβάτα

Συνεδρίασε, η ΝΟΔΕ Τρικάλων, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Η εκτίμηση που υπήρξε ήταν πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το χθεσινή του ομιλία στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. «δημιούργησε επικοινωνιακό σόου με την γραβάτα, λέγοντας ψέματα για μια ακόμη φορά στον Ελληνικό λαό. Η αλήθεια είναι ότι τον  Αύγουστο θα έχουμε το τέλος της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι και το τέλος των Μνημονίων. Τελειώνει το 3ο Μνημόνιο και αρχίζει το 4ο.

Επιβεβαιώνεται τώρα ότι, για το διάστημα που ακολουθεί, η κυβέρνηση δεσμεύει την χώρα για την τήρηση όλων όσων ήδη επέβαλε, για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022, για αυστηρή εποπτεία -που δεν υπήρξε σε καμία άλλη περίπτωση χώρας που βγήκε από το μνημόνιο- αλλά και για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ το 2019 και το 2020. Πρόκειται για μέτρα που φτάνουν τα 5,1 δις ευρώ και αφορούν ανάμεσα στα άλλα, άλλη μια μείωση των συντάξεων, άλλη μια μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Επιβεβαιώνεται ότι οι μειώσεις συντάξεων έρχονται το 2019 και η μείωση του αφορολόγητου το 2020. Το μόνο που δεν επιβεβαιώνεται είναι η εφαρμογή των περίφημων «αντίμετρων».

Ας αφήσει, λοιπόν, η Κυβέρνηση τα ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Διότι τα μέτρα αυτά -ιδίως η νέα περικοπή των συντάξεων και η νέα μείωση του αφορολόγητου- μπορεί να είναι ήδη ψηφισμένα, αλλά θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά σε έξι μήνες και θα πλήξουν πιο πολύ τους οικονομικά ασθενέστερους. Με αποφάσεις που ήδη ψήφισε η Κυβέρνηση όλοι θα πληρώνουμε επιπλέον φόρο 660 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο και οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ. Οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα μηνιάτικο και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δύο έως και τρεις συντάξεις. O κ. Τσίπρας μιλά  για έξοδο από τα Μνημόνια , αλλά  τελικά η κυβέρνηση του είναι εκείνη που επέβαλε δύο Μνημόνια».

Επίσης στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ συζητήθηκαν θέματα για την εκλογική ετοιμότητα «και  επειδή δεν υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα εξαντλήσει την 4ετία, ο κομματικός μηχανισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή».

Αναφορά έγινε και στην έλευση του Γραμματέα της Ν.Δ Λευτέρη Αυγενάκη αύριο στα Τρίκαλα για το 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι.
 
 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή