Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνελήφθη 51χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίου αντικειμένου στο Μοναστηράκι

   Σύλληψη ενός 51χρονου στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για παράνομη κατοχή αρχαίου κινητού μνημείου.

   Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και διενεργηθείσα έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα αρχαίο κινητό μνημείο το οποίο χρονολογείται πιθανόν στην Κλασική ή Ελληνιστική περίοδο, είναι σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας και σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, ενώ πιθανόν προέρχεται από την περιοχή της Ακροπόλεως, της Πλάκας ή και της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.

   Το μνημείο παρουσιάστηκε προς εξέταση σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

   Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή