Συνεργασία του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων με τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γ. Σεφέρης» σε θέματα Πρώτων Βοηθειών από την Ελένη Γιοβανοπούλου, νοσηλεύτρια και εκπαιδεύτρια του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων.

Ειδικότερα, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης ενημερώθηκαν (ανά 2 τμήματα) για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που η ζωή τους ή η ζωή κάποιου άλλου ατόμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Για παράδειγμα για την κλήση έκτακτης ανάγκης, τη θέση ανάνηψης, την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής από ξένο σώμα κ.α

Επιπρόσθετα, οι μαθητές της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο ΚΑΡΠΑ και να αναπτύξουν δεξιότητες εφαρμογής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε πρόπλασμα (κούκλα CPR) με χρήση AED (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή). Πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο για κάθε τμήμα, ώστε να μπορέσουν όλοι οι μαθητές της Γ΄ Τάξης να ασκηθούν στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ.

Πρόκειται για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, τεχνική που αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές διάσωσης και εφαρμόζεται όταν διαπιστώνουμε ότι ένα άτομο δεν αναπνέει προκειμένου να το επαναφέρουμε ή να το διατηρήσουμε στη ζωή μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια ή να εξαντληθεί ο αρωγός.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά.

Ευχαριστούμε την κ. Γιοβανοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας και για τις γνώσεις ΖΩΗΣ που μας προσέφερε.

Από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γ. Σεφέρης»

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή