Συνεργασία του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων με Ειδικό Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο σχολείων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου.

Η κ. Βακουφτσή, καθηγήτρια Πληροφορικής του 5ου ενέταξε την διασχολική συνεργασία στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής. Η κ. Βακουφτσή είχε άψογη συνεργασία με την κ. Ζαρούλα, καθηγήτρια Πληροφορικής του Ειδικού Γυμνασίου και από κοινού δίδαξαν στους μαθητές/τριες εργαλεία εικαστικής δημιουργίας μέσω γεωμετρικών σχημάτων και όλοι μαζί δημιούργησαν ηλεκτρονικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων δημιούργησαν στολίδια και αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους ανανεώνοντας το ραντεβού συνεργασίας για το νέο έτος.

Η συνεργασία σχολείων φέρει πολλαπλά οφέλη σε μαθητές/τριες αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Προωθεί την συνεργατική μάθηση, βοηθά τους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να αντιλαμβάνονται και να κατανοούν τον κόσμο γύρω τους καλύτερα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

Συνεπώς η συνεργασία σχολείων συμβάλλει στην βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ευχόμαστε στο μέλλον να αναπτύξουμε και άλλες παρόμοιες συνεργασίες.

Από το 5ο Γυμνάσιο ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή