Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεργασία του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού σχεδίου Daphne III με τίτλο «WEGO! Women Economic-independence and Growth Opportunity» – JUST/2014/RDAP/AG/VICT/7365, για την ενδυνάμωση της Γυναικείας Οικονομικής Ανεξαρτησίας, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και η ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. δια του Γραφείου Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας επικύρωσαν την συνεργασία τους με την υπογραφή Πρωτόκολλου Συνεργασίας.

Το πρόγραμμα WeGo! χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει διάρκεια 2 χρόνια (2016-2018) και υλοποιείται από μια σύμπραξη 15 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (Μ.Κ.Ο.) από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικεφαλής εταίρο την ActionAid Italia Onlus. Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας είναι το μοναδικό Συμβουλευτικό Κέντρο για γυναίκες θύματα βίας που συμμετέχει από την Ελλάδα.

Κύριος στόχος του σχεδίου είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Κέντρα Στήριξης Γυναικών / Καταφύγια / Ξενώνες στις γυναίκες θύματα συντροφικής  βίας και κυρίως στον τομέα της ενδυνάμωσης μέσω της συμβουλευτικής διαδικασίας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, με τελικό στόχο την οικονομική τους ανεξαρτησία.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή