Συνεργασίες ουσίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων επιλέχθηκε για το 2019 από το Future Library και το ΚΙΚΠΕ μέσω του προγράμματος «Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών 2019», με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσει, οργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση, για να εμπλουτιστεί με νέες αξιόλογες εκδόσεις δωρεάς του ΚΙΚΠΕ.

Η επιτυχημένη συνεργασία του Future Library με το Κοινωφελές  Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) συνεχίζεται για όγδοη συνεχή χρονιά. To Future Library σχεδιάζει και υλοποιεί τη δράση “Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών”, κατά την οποία Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα εμπλουτισθούν με νέες αξιόλογες εκδόσεις. Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Από το 2012 έως και το 2018 έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή τους συνολικά 80 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες με περισσότερους από 30.000 τίτλους. Για το 2019 έχουν επιλεγεί 12 Βιβλιοθήκες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κάποιες μικρές όπως αυτή των Καθενών, Εύβοιας και πάντα από διάφορες περιοχές της χώρας, Πρέβεζα, Σιάτιστα και Τρίκαλα αυτή τη φορά.  Κάθε χρόνο επιλέγονται διαφορετικές βιβλιοθήκες, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, και η επιλογή μεταξύ αυτών γίνεται με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσουν, οργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση. Οι βιβλιοθήκες αυτές με αφορμή τον εμπλουτισμό των συλλογών τους και στο πλαίσιο της συνεργασίας με το FutureLibrary θα διοργανώσουν και φέτος εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να συνδέσουν περισσότερο το κοινό τους με τον κόσμο των βιβλίων και την αξία της πληροφορίας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία FutureLibrary, παραμένοντας πιστή στο σκοπό της ίδρυσής της συνεχίζει να αναζητεί πόρους για την περαιτέρω υποστήριξη του έργου των Βιβλιοθηκών. Η δράση της «Ανάπτυξης Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών» με την υποστήριξη του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε και συμβάλει αποφασιστικά στην σύνδεση του ευρύτερου κοινού, ιδιαίτερα αυτού που ζει στην περιφέρεια, με το βιβλίο και την πληροφορία.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή