Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχείς οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου-Έντονες δηλώσεις υπουργών Άμυνας

   Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς συνεχίζονται οι προκλητικές παραβιάσεις των τούρκικων αεροσκαφών του ελληνικού εναέριου χώρου. Επίσης, σε έντονο ύφος είναι και οι δηλώσεις  των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών οι οποίοι ανταγωνίζονται αφενός ως προς την υπεράσπιση των εδαφικών κεκτημένων και αφετέρου την δυνατότητα συμμετοχής στις δραστηριότητες που γίνονται σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.  

   Οι πρώτες παραβιάσεις από ζεύγος τουρκικών F-16 σημειώθηκαν το πρωί στις 08:42 και ένα λεπτό αργότερα (08:43), όταν πραγματοποιήθηκε υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών.

   Μάλιστα, οι υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις οκτώ λεπτά αφότου είχε αναχωρήσει από τη Μεγίστη ο Πάνος Καμμένος, που επισκέφτηκε τόσο το συγκεκριμένο νησί όσο και τις παρακείμενες νησίδες Ρω και Στρογγυλή.

   Λίγη ώρα αργότερα, στις 10:43 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και έκαναν νέες προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

   Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59, περνώντας στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί.

   Ο σχηματισμός των F-16 «έσπασε» στα δύο ώρα 10:51 και την ώρα που το ένα τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση στις Οινούσσες, το άλλο περνούσε 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά.

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή