Συνεχίζει το «σαφάρι» η Τροχαία

9 Sep 2017 Λάρισα

Εκατοντάδες παραβάσεις καταγράφηκαν σε μια ημέρα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.321 άτομα και 1.207 οχήματα.

Προσήχθησαν 30 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 17 άτομα και συγκεκριμένα 5 Έλληνες, 2 Αλβανοί και ένας Γεωργιανός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 1 Έλληνας για κλοπή, 2 Έλληνες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 Έλληνας για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, 2 Πακιστανοί και 1 Ινδός για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 Έλληνας και 2 Αλβανοί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν 385 παραβάσεις και συγκεκριμένα 378 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι 4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 για ΚΤΕΟ, 65 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για φθαρμένα ελαστικά, 8 για μέθη και 261 λοιπές παραβάσεις), 1 παράβαση του αδικήματος της κλοπής, 3 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1 παράβαση του νόμου περί όπλων και 2 παραβάσεις για του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, 247 μεταλλικά σφαιρίδια, ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 31,26 γραμμαρίων, 47,5 ναρκωτικά δισκία, 203,33 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, ένα κινητό τηλέφωνο και 140 ευρώ.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Share:
Τράπεζες μειώνουν προμήθειες στις συναλλαγές: Νέες χαμηλότερες τραπεζικές χρεώσεις στην Ελλάδα

Τράπεζες μειώνουν προμήθειες στις συναλλαγές: Νέες χαμηλότερες τραπεζικές χρεώσεις στην Ελλάδα

Οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν σε σημαντικές μειώσεις των προμηθειών για βασικές συναλλαγές, ανταποκρινόμενες στις πιέσεις του Υπουργείου Οικονομικών …
Άνοιγμα πλατφόρμας Α21 για νέες αιτήσεις επιδόματος παιδιού

Άνοιγμα πλατφόρμας Α21 για νέες αιτήσεις επιδόματος παιδιού

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Υποχρεωτική η οριστική υποβολή και έγκριση των αιτήσεων …
Οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας για την βαμβακοκαλλιέργεια

Οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας για την βαμβακοκαλλιέργεια

Η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο …
Κόκκαλης σε Κεραμέως: Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας

Κόκκαλης σε Κεραμέως: Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας

Να μπει φρένο στις περικοπές στις συντάξεις χηρείας ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ …