Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχίζεται η συνεργασία του 5ου Γυμνασίου με το Ειδικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο  σχολείων, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ μαθητών/τριών και  εκπαιδευτικών στο Εργαστήριο Φυσικής του  5ου Γυμνασίου.

Οι μαθητές/τριες συνοδευόμενοι από την διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Σωτηρία Παπανικολάου και την Βασιλεία Καρβούνη, κοινωνική λειτουργό έφτασαν στο 5ο Γυμνάσιο.

Ο Κωνσταντίνος Υψηλός, χημικός και καθηγητής και των 2 σχολείων υποδέχθηκε τους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς του Ειδικού Γυμνασίου και τους οδήγησε στο Εργαστήριο Φυσικής. Οι μαθητές/τριες των 2 σχολείων με την επίβλεψη των καθηγητών τους συνεργάστηκαν αρμονικά και δημιουργικά.

Η διασχολική συνεργασία εντάχθηκε στο μάθημα της Χημείας και στην παρασκευή διαλυμάτων. Οι μαθητές πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας δοκιμαστικούς σωλήνες και άλλα όργανα και με παιχνιώδη και επιστημονικό τρόπο οδηγήθηκαν στην γνώση.

Η συνεργασία σχολείων φέρει πολλαπλά οφέλη σε μαθητές/τριες αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Προωθεί την συνεργατική μάθηση, βοηθά τους μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αντιλαμβάνονται και να  κατανοούν τον κόσμο γύρω τους καλύτερα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και να αναπτύσσονται ψυχοσυναισθηματικά.

Συνεπώς η συνεργασία σχολείων συμβάλλει στην βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ευχόμαστε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε παρόμοιες  συνεργασίες στο μέλλον.

Από το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή