Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συντηρεί και επισκευάζει μεταλλικές γέφυρες τύπου Belley η Π.Ε. Τρικάλων

Στην επισκευή και συντήρηση μεταλλικών γεφυρών τύπου Belley προχωρά στην Π.Ε. Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου 200.000 ευρώ που αφορά τη συντήρηση των γεφυρών τύπου Belley στην Αγία Παρασκευή (ποταμός Αχελώος), Αγία Παρασκευή (ρέμα πριν την είσοδο του οικισμού), Κορυφή, Γαρδίκι (ποταμός Αχελώος), Δροσοχώρι, Ροπωτό, Μηλέα και Αύρα (ποταμός Ληθαίος).
 
«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας πρόκειται να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο που αφορά στη συντήρηση των γεφυρών στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Με το έργο αυτό συμβάλλουμε στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων. Η δουλειά δεν σταματά ούτε λεπτό. Πετυχαίνουμε στόχους που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Με σοβαρό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας μας. Κυρίως όμως με την καθημερινή  συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις προτεραιότητες. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, συνεχίζουμε με μεγάλα και μικρότερα έργα που αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
 
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:
 
• Αποσυναρμολόγηση – μεταφορά προς βαφή των μεταλλικών στοιχείων των γεφυρών
• Βαφή των μεταλλικών στοιχείων των γεφυρών, ήτοι:
 Αμμοβολή/μεταλλοβολή χαλυβδίνων κατασκευών, 
 Εφαρμογή διπλής αντισκωριακής επάλειψης (αστάρι, rust primer) με υλικό εποξειδικής βάσεως, 
 Τελική βαφή σε δύο στρώσεις, με συνολικό πάχος ξηρού υμένα χρώματος (SFT) τουλάχιστον 125 μm, σε απόχρωση της επιλογής της Υπηρεσίας, σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 08-07-02-01 Αντισκωριακή προστασία σιδηροκατασκευών υδραυλικών έργων".
• Συναρμολόγηση και εγκατάσταση των γεφυρών στην αρχική τους θέση.
• Κατασκευή πίρων για τοποθέτηση στις γέφυρες που λείπουν (Αγία Παρασκευή Νομού Τρικάλων), ήτοι με αυξημένη μηχανουργική επεξεργασία (εργασία τόρνου, φρέζας, κυλίνδρου, boring) 
• Αντικατάσταση δαπέδου γέφυρας Belley (Αγία Παρασκευή)
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή