Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγχαρητήρια Παπαστεργίου για διάκριση του 6ου Λυκείου Τρικάλων στη Ρομποτική

Συγχαρητήρια προς την Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Λυκείου Τρικάλων απέστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Αιτία, η διάκριση της Ομάδας στον 3ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, τον οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και στον οποίο συμμετέχουν Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και κοινωφελείς φορείς.

Η ομάδα επελέγη στην τετράδα του διαγωνισμού στον τομέα «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής» με το έργο: «Ηλιακή Ενέργεια με έξυπνο παραβολικό κάτοπτρο».
Το έργο αυτό είναι μια ρομποτική κατασκευή με απλά υλικά και μικροεπεξεργαστή Arduino, η οποία παρακολουθεί συστηματικά την πορεία του ήλιου, παράγει θερμότητα με το παραβολικό κάτοπτρο και ηλεκτρικό ρεύμα με ηλιακά πάνελ με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της ηλιακής πορείας.

Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει προς τον διευθυντή κ. Αρη Μυλωνά:
«Θα ήθελα να μεταφέρετε τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ομάδα Ρομποτικής του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων. Οι μαθητές Χρήστος Μπαλλάς, Άκης Τέγος, Αθανάσιος Τσιόβολος και Χρήστος Παπαχρήστος, με την εποπτεία του Υποδιευθυντή κ. Παναγιώτη Πέτσα  εργάστηκαν συλλογικά και διακρίθηκαν στον 3ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.
Και μάλιστα, ασχολούμενοι με την κλιματική αλλαγή, που είναι το μείζον πρόβλημα σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Και συνεχίζει: «Η προοπτική που ως Δήμος Τρικκαίων αναδείξαμε, με τη δωρεά κιτ ρομποτικής στα σχολεία του Δήμου μας, αλλά και με τον 3D εκτυπωτή στο 6ο Λύκειο, αποδίδει για την επιστήμη, για τον τρόπο σκέψης και για τη γενικότερη εκπαίδευση των μαθητών.
Αυτή η επιτυχία, αποτέλεσμα της συνεργασίας και της προσπάθειας να δημιουργηθούν όροι ουσιαστικής εκπαίδευσης, αποτελεί παρακαταθήκη αλλά και παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου ΓΕΛ, αλλά και γενικότερα για τον Δήμο μας. Συμβαδίζει  δε, με την ανάγκη να προωθηθεί ουσιαστικότερα η Παιδεία, στο πλαίσιο των σύγχρονων τρόπων εκμάθησης και δραστηριοποίησης».

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή