Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους μαθητές και στις μαθήτριες καθώς επίσης και στους καθηγητες τους, Γεώργιο Γίδα και Ευάγγελο Μαντζάνα, του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, για τη διάκρισή τους στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών Εκπαίδευσης για το σχ. Έτος 2019-2020.

Ο διαγωνισμός αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην κλιματική αλλαγή, αφού οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πια ορατές παγκοσμίως. Στο πλαίσιο λοιπόν ενός παγκόσμιου κινήματος για πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής αλλαγής και με την έγκριση του ΥΠΠΑΙΘ, που θετει ως βασικό στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες στους μαθητές, διεξήχθη ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Έλαβαν μερος συνολικά 2.000 μαθητές και 260 εκπαιδευτικοί, ήτοι 243 ομάδες από όλες της περιφέρειες της χώρας. Έτσι η κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία των ΕΠΑΛ του δικού μας σχολείου είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Η διάκριση αυτή σημαίνει και άλλα πράγματα: πως το Δημόσιο σχολειο μπορεί και παίζει έναν πολυδιάστατο ρόλο και αποτυπώνει το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας. Η είσοδος των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την υλοποίηση τέτοιων πιλοτικών εκπαιδευτικών δράσεων. Αυτή είναι η ταυτότητα του σύγχρονου σχολείου και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι μαθητές μας το αποδεικνύουν. Απαραίτητοι βέβαια είναι και οι εμπνευσμένοι καθηγητές, οι οποίοι “δημιουργούν” εμπνεόμενους μαθητές και ολοι μαζί μας κάνουν υπερήφανους.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριο για τη συμβολή και τη στηριξή του με τη χορήγηση εξοπλισμού στα σχολεία.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων που τίμησε την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας, αλλά και άνοιξε το δρόμο και την “όρεξη” για μελλοντικές επιτυχίες.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή