Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγχαρητήριο μήνυμα της Διευθύντριας Δ.Ε Τρικάλων για τους μαθητές του 6ου ΓΕΛ

Για άλλη μια φορά μαθητές Σχολείου της αρμοδιότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με κάνουν να αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Ο λόγος για την ομάδα των μαθητών του 6ου ΓΕΛ που διακρίθηκε στην 3η θέση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next με την εφαρμογή SmartPath. Πρόκειται για τους μαθητές Μαρίνα Κωστάκη, Αποστόλη Μηλιώτη, Κατερίνα Τεντολούρη και Βαγγέλη Τσίπρα , οι οποίοι με την καθοδήγηση του καθηγητή τους , κ. Μπάνο Δημήτριο, κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε δεκάδες άλλες προσπάθειες και καινοτόμες ιδέες μαθητών από σχολεία όλης της χώρας.

Παρά την πανδημία ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο διαγωνισμός, μια διαδικασία που επισφραγίζει την άποψή μας ότι οι έφηβοι μαθητές μας μπορούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας να δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Αυτό ωστόσο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι, ενώ φαίνεται σε τέτοια «projects” να κυριαρχούν η Επιστήμη και η Τεχνολογία, στην πραγματικότητα ο πρωταγωνιστής είναι ο αλτρουισμός, η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία, η ομαδικότητα και γενικά ένας συνδυασμός ηθικών αρχών αξιών και αρχών που άπτονται του συμφέροντος της ανθρώπινης κοινωνίας.

Ύψιστο αγαθό είναι η αλληλοβοήθεια, κάτι που διδάσκεται μέσα από τέτοιες διαδικασίες στους μαθητές μας, αλλά και από τους μαθητές μας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο οποιοσδήποτε δει τη θεματολογία των ερευνών των παιδιών, όπως κι αυτή των μαθητών του 6ου ΓΕΛ. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με μια android εφαρμογή που αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων της πόλης, προκειμένου να ελέγχεται η προσβασιμότητά τους για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και για να γίνουν οι μετακινήσεις πιο φιλικές για όλους.

Στο «έξυπνο μονοπάτι» τους οι μαθητές είχαν συνοδοιπόρο και τον κ. Μπουλογεώργο Ραφαήλ, τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. και απόφοιτο του 6ου ΓΕΛ. Ο κ. Μπουλογεώργος προσέφερε τη βοήθειά και τις γνώσεις του στα παιδιά αφειδώς και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προθυμία του και το ενδιαφέρον του.

Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας, σ τους καθηγητές τους και στους γονείς. Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε να νιώθουμε πως αξίζει όλη η δουλειά που κάνουμε όλοι εμείς που ανήκουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Εύχομαι να έχετε κι άλλες πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή