Σύγχρονο και ολοκληρωμένο Διδακτήριο αποκτά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την επέκταση του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου,  συνολικού προϋπολογισμού 1.594.800 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Οι επενδύσεις σε εκπαιδευτικές υποδομές δεν είναι μόνο επενδύσεις στη γνώση, αλλά  επενδύσεις με προστιθέμενη αξία για την κοινωνική συνοχή και  την ανάπτυξη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με διαγενεακές πολιτικές, αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία παντού στη Θεσσαλία,  με έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες  προχωράμε στην επέκταση του διδακτηρίου του  5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και αποδίδουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικό  και ολοκληρωμένο σχολικό κτίριο, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το  νέο σχολικό κτίριο

Το νέο κτίριο  κατασκευάζεται  σε οικόπεδο εμβαδού 3.691,04 τ.μ. που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου που στεγάζεται σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Με την ενοποίηση του υπάρχοντος και του νέου κτιρίου  προκύπτει ένα ολοκληρωμένο διδακτήριο,  συνολικής επιφάνειας 1.762 τ.μ. το οποίο  περιλαμβάνει συνολικά:

-12 αίθουσες διδασκαλίας,

-4 αίθουσες εργαστηρίων,

-Βιβλιοθήκη,

-Διοικητικούς χώρους,

-Χώρους υγιεινής,

-Αποθήκες,

-Λεβητοστάσιο και

-Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων δημιουργείται υπαίθριος χώρος. Εξωτερικά του συνόλου των κτιρίων προβλέπονται οι απαραίτητες κατασκευές για την πρόσβαση ( κλίμακες, ράμπες, στέγαστρα κλπ). Το έργο υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων,  μετά από  Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Τρικκαίων.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή