Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκεντρώνουν στοιχεία τα exit poll στα Τρίκαλα

Στις 7 το απόγευμα, μόλις κλείσουν οι κάλπες, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας

Η Kapa Research έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των exit poll στα Τρίκαλα. Ήδη σε σχολεία της πόλης αλλά και της περιφέρειας, έχουν στηθεί οι ερευνητικές κάλπες, όπου εθελοντικά μπορεί κανείς να γνωστοποιήσει με ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο τι ψήφισε.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, η συμμετοχή στη διαδικασία των exit poll γίνεται με ιδιαίτερη προθυμία από πλευράς των ψηφοφόρων πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα διασφαλιστεί μια αρκετά έγκυρη εκτίμηση και στην ώρα της.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα του exit poll, αναμένεται να ανακοινωθεί στις 19:00 της Κυριακής – αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες.

Τα exit polls είναι στην ουσία δημοσκοπήσεις που διενεργούνται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Παραδοσιακά, έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών – αν και όχι πάντα.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει, αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν, χωρίς όμως να απαντούν οι πολίτες πάντα με ειλικρίνεια.

Όσον αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές 2023, αυτή αναμένεται να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενδεχομένως και στις 20:30 λόγω των νέων συστημάτων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή