Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Νοσοκομείο Τρικάλων από τον Σύλλογο Εργαζομένων.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΦΥΛΑΞΗ-ΣΙΤΙΣΗ-ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ-ΤΕΧ.ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ: 13:00 μ.
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Τ.Ε.Π. Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Καλούμε όλα τα Σωματεία, Συλλόγους εργαζομένων και Φορείς
του νομού μας να συμμετέχουν.

1. Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων.

2. Να σταματήσει τώρα η ομηρία και η κοροϊδία για τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, που δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στα Νοσοκομεία, για να μη ζουν κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην «ομηρία», στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Σήμερα στο Γ.Ν.Τρικάλων απειλούνται με απόλυση, άμεσα στην Φύλαξη 7 εργαζόμενοι και στην συνέχεια σε Καθαριότητα(45 εργαζόμενοι) και Σίτιση(7 εργ.).Στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και το προσωπικό με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα, με τις ΠΝΠ της 11/3/2020 και 14/3/2020, δίνει τη δυνατότητα να ανατίθενται υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης των δημόσιων μονάδων υγείας σε εργολαβικές εταιρείες.
Η Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, προχωρά στην μεταφορά όλων αυτών των κρίσιμων υπηρεσιών σε εργολάβους και τους εργαζόμενους που δουλεύουν σ΄αυτές στην απόλυσή τους!

Ακόμη πιο προκλητικά παραδείγματα είναι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας» καθώς και η απόρριψη, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της άρχουσας τάξης, της πρότασης 130 σωματείων και ομοσπονδιών για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας στο παρελθών, τι σημαίνει με την είσοδος εργολάβων σ΄αυτές τις υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε.,για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων καταγγέλλει την Σύμβαση Φύλαξης που πρόκειται σε λίγες μέρες να υπογραφεί με Ιδιώτη στο ποσό(129.828 ευρώ), όταν το μηνιαίο κόστος των συναδέλφων στην φύλαξη είναι(97.169ευρώ).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά και την ανοιχτή συνεδρίαση με τους εργαζόμενους στην Φύλαξη αποφάσισε :
Να σταλεί υπόμνημα προς: Υπουργό Υγείας-Διοίκηση 5η ΥΠΕ-Διοικητή Γ.Ν.Τρικάλων-ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

3. Κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ)και που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας».

4. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

5. Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων(ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ),με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

6. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες.

7. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ηλίας Τσιμπίδας Νίκος Ρίζος

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή