Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκέντρωση Γονέων και Κηδεμόνων στο 5ο  Γυμνάσιο Τρικάλων

Σε πολύ καλό και γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας. Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα. Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και καλλιεργήσαμε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης με στόχο την πρόοδο των μαθητών/τριών μας..

Η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Σμιξιώτη τόνισε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών και ενημέρωσε τους γονείς για θέματα που καθημερινά προκύπτουν στη σχολική κοινότητα και πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δόθηκε έμφαση πως οι γονείς δεν πρέπει να ενδιαφέρονται μόνον για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των παιδιών τους αλλά να προσέχουν  και άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική τους υγεία, τον συναισθηματικό τους κόσμο, την κοινωνικότητά τους. Ενημέρωσε τους γονείς πως το 5ο Γυμνάσιο διαθέτει όλες τις δομές στήριξης και υποστήριξης των μαθητών/τριών σε όλους τους τομείς. Οι εκπαιδευτικοί,  οι ειδικοί παιδαγωγοί, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους μαθητές/τριες και γονείς που χρειάζονται στήριξη.

Ο πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μπαντής αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και κάλεσε τους γονείς να συμπορεύονται με το σχολείο και να έχουν τακτική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς καθώς αυτή η σχέση οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης,  στη βελτίωση της γονικής συμπεριφοράς αλλά και στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή