Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκλονίζει μητέρα θύματος στα Τέμπη: «Πήγες για ένα νερό και ξαφνικά έφυγες»

Τους 57 (τουλάχιστον) νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και την τραγωδία χωρίς προηγούμενο που βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο θυμήθηκαν σήμερα οι μαθητές της Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας μια μεγάλη συγκέντρωση.

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη καθώς οι μαθητές κρατούσαν πανό και δικά τους έργα με μηνύματα όπως «είτε με τα κέρδη, είτε με τη ζωή», «είμαστε όλοι στο ίδιο βαγόνι» ενώ συγκίνησαν ιδιαίτερα τα 57 λευκά μπαλόνια σε κάθε ένα από τα οποία αναγραφόταν το όνομά ενός ατόμου που χάθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Στο τέλος της εκδήλωσης τα μπαλόνια αφέθηκαν να πετάξουν στον ουρανό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

      

«Πήγες για ένα νερό και δεν γύρισες»

Συγκινητική ήταν η στιγμή που στην μικρή σκηνή που είχε στηθεί ανέβηκε η μητέρα του 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου, που χάθηκε στο δυστύχημα και διάβασε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στο γιο της.

«Αγαπημένε μου Γιώργο, στα 22χρόνια σου έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Κάνεις όνειρα, σχέδια να απολαύσεις κάθε μέρα της, κάθε στιγμή της, να προχωρήσεις με αρχές αξίες και ήθος. Να γνωρίσεις ανθρώπους, να κάνεις νέους φίλους, να ταξιδέψεις, να εξερευνήσεις τον κόσμο της τέχνης, της φιλοσοφίας, της επιστήμης. Θέλεις να πάρεις γρήγορα το πτυχίο σου από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και να συνεχίσεις για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη σωματιδιακή φυσική.

Είσαι ευτυχισμένος, είσαι πάντα χαμογελαστός, περνάς ένα υπέροχο τριήμερο στην Αθήνα με τη φίλη σου και ανεβαίνετε στο μοιραίο τρένο για την επιστροφή. “Ξεκινήσαμε” μου έγραψες στις 7:30 είμαστε στη Λάρισα, έχουμε μια ώρα καθυστέρηση μου είπες στις 11:00. Ταξιδεύετε στο βαγόνι με αριθμό τρία. Λίγο πριν τα Τέμπη δίψασες και πήγες στο μπαρ να πάρεις ένα μπουκάλι νερό και ξαφνικά “έγινε ατύχημα δεν μπορώ να βρω τον Γιώργο δεν απαντάει στο τηλέφωνο” μου είπε η φίλη σου λίγο αργότερα. Από εκείνη τη στιγμή, σε ψάχνουμε σε περιμένουμε εδώ, όμως δεν θα γυρίσεις ποτέ, έφυγες πολύ μακριά μας, σε άλλους τόπους. Πόσο κοστίζει άραγε στη σύγχρονη Ελλάδα ένα μπουκάλι νερό ένα ευρώ ή μήπως μια ανθρώπινη ζωή;».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή