Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκλονίζει ο Ράπτης των Trikala Basket: Την μοιραία Τρίτη ήταν η πρώτη φορά που δεν πήρε το τρένο για Θεσσαλονίκη

Ο φόργουορντ των Trikala Basket (Β’ Εθνική, 3ος όμιλος), Αλέξης Ράπτης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.
Μεταξύ άλλων είπε πως ενώ μετά από κάθε προπόνηση παίρνει το τρένο για να επιστρέφει στην Κατερίνη, την μοιραία Τρίτη, για πρωτη φορά πήρε το αυτοκίνητο.

Αναλυτικά είπε:

Για το αυριανό (04/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βίκο: «Παίζουμε στην έδρα του Βίκου, μια πολύ δυνατή και σοβαρή ομάδα, μια ομάδα με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους, το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Elite League».

Για το πόσο σημαντικό θα ήταν να κερδίσουν: «Αν το δούμε και καθαρά βαθμολογικά και αγωνιστικά, πιστεύω ότι με τυχόν «διπλό» στα Γιάννενα ορίζουμε πάλι εμείς τη μοίρα μας. Είμαστε θεωρώ πάλι το πρώτο φαβορί για την κάλυψη της 1ης θέσης, απ’ την άποψη ότι έχουμε θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα απ’ τους υπόλοιπους και το ότι θα είμαστε στο 2-0 με τον Βίκο και τη Λευκάδα. Αν δεν έρθει η νίκη δε θα «τα βάψουμε μαύρα», θα είμαστε στο 1-1 με τον Βίκο και τα πάντα θα κριθούν στα play-off».

Για το λόγο που συνεχίζει να παίζει: «Σίγουρα υπάρχει πάντα το κίνητρο. Θεωρώ ότι όταν φύγει το κίνητρο από έναν αθλητή, καλύτερο θα είναι να σταματήσει ν’ ασχολείται. Πάντα στις ομάδες που επιλέγω κοιτάω να υπάρχει κάποιο κίνητρο, δε μ’ αρέσει να συμμετέχω σε μια αδιάφορη ομάδα. Δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός το κίνητρο, πρωταθλητισμό κάνουν και οι ομάδες που προσπαθούν να σωθούν, όπως η Καβάλα πέρυσι στην οποία ήμουν. Πάντα υπάρχει κίνητρο και προσωπικοί στόχοι που πετυχαίνονται μέσα απ’ την επιτυχία της ομάδος».

Για το λόγο που πήγε στα Τρίκαλα Basket: «Εδώ και 1.5-2 χρόνια πλέον έχει αλλάξει η ζωή μου με τον ερχομό του γιού μου, οπότε αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα η οικογένειά μου. Φέτος για έναν ανεξήγητο λόγο είχα πάρα πολλές προτάσεις, απλά μετά από σχεδόν 15 χρόνια προτεραιότητά μου είναι να γυρίζω το βράδυ στο σπίτι μου για να βλέπω το γιό και τη γυναίκα μου. Οπότε ήταν ένας στόχος αυτός, να βρω κάτι πιο κοντινό προς το σπίτι μου στην Κατερίνη. Η ομάδα των Τρικάλων ήταν η πιο κοντινή στην Κατερίνη απ’ όλες τις προτάσεις που μού κέντριζαν το ενδιαφέρον».

Για τον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής: «Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Είναι 5 ομάδες που είναι πολύ δυνατές και 5 ομάδες που έχεις στο βάθος του μυαλού σου ότι στην έδρα σου τουλάχιστον πολύ δύσκολα θα χάσεις. Εκτός έδρας πρέπει να ‘σαι πάντα σοβαρός, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Είναι ελαφρώς πιο εύκολο να επιλέξεις κάποια βδομάδα να χαλαρώσεις και κάποια να ‘σαι απόλυτα συγκεντρωμένος».

Για το λόγο που νιώθει ευλογημένος: «Όπως γνωρίζουν οι συμπαίκτες και οι κοντινοί μου άνθρωποι, επέλεξα φέτος τα Τρίκαλα για να μπορώ να είμαι κάθε βράδυ στο σπίτι μου. Η συγκοινωνία που κάνω καθημερινά είναι να παίρνω το τραίνο απ’ την Κατερίνη στη Λάρισα και από εκεί με δύο συμπαίκτες μου με τ’ αυτοκίνητο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και το βράδυ να με επιστρέφουν στη Λάρισα και να παίρνω πάλι το τραίνο. Απ’ την 1η Σεπτέμβρη παίρνω το συγκεκριμένο τρένο που έγινε το δυστύχημα. Την Τρίτη (28/02) που μάς πέρασε ήταν η πρώτη φορά που δεν το πήρα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο και πήγα με το αυτοκίνητο. Ήταν πολύ μεγάλο το σοκ, έκανα 1.5 μέρα να κοιμηθώ».

Για το αν θα ξαναπάρει το τραίνο: «Με το χέρι στην καρδιά…; Ναι, θα το ξαναπάρω».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή