Συγκλονίζει σημείωμα 20χρονου στρατιώτη που αυτοκτόνησε

15 Feb 2023 Κοσμος

Ο Σεργκέι Γκρίτιν, 20 ετών, ένας νεαρός από το Κόμι της Ρωσίας, ο οποίος έκανε υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, αυτοκτόνησε σε στρατιωτική βάση κοντά στη Μόσχα, όπως αναφέρθηκε σε κανάλια στο Telegram και επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του στο 7×7.

Οι συμπολεμιστές του Γκρίτιν φέρεται να τον βρήκαν κρεμασμένο με τη ζώνη του στις 10 Φεβρουαρίου, γράφει η ρωσική ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Το 7×7 διαθέτει φωτογραφία του σημειώματος θανάτου του 20χρονου, ενώ οι συγγενείς του επιβεβαίωσαν ότι ο γραφικός χαρακτήρας του ατόμου που έγραψε το σημείωμα μοιάζει πολύ με αυτόν του Σεργκέι Γκρίτιν.

Το σημείωμα αναφέρει ότι ο νεαρός άνδρας «συμπεριλήφθηκε σε έναν κατάλογο εναλλαγής στρατιωτών που θα πήγαιναν στον πόλεμο της Ουκρανίας».

«Δεν μπορώ να περιγράψω την ταπείνωση»

Αναφέρεται επίσης ότι ο 20χρονος ζήτησε από τους ανώτερους αξιωματικούς του, να τον αφήσουν να μείνει εκεί όπου βρισκόταν, «αφού κανείς από τον λόχο μας δεν επέστρεψε ποτέ από εκεί», αλλά αυτό είχε ως μόνο αποτέλεσμα ο διοικητής και οι λοχίες του να «ενοχλούν συνεχώς» τον στρατεύσιμο με προσβολές.

«Δεν μπορώ να περιγράψω όλη την ταπείνωση που χρησιμοποίησε αυτό το απόβρασμα εναντίον μου, αλλά δεν μπορώ να ζήσω πλέον ούτε με αυτό. Πήρα μια απόφαση: Θα πεθάνω στον τόπο μου χωρίς ξένο αίμα στα χέρια μου», γράφει ο Σεργκέι.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας υποσχέθηκε τον Οκτώβριο ότι οι άνδρες που θα κληθούν για υποχρεωτική στράτευση το φθινόπωρο (όλοι οι νέοι μεταξύ 18 και 27 ετών πρέπει να υπηρετήσουν στο ρωσικό στρατό για ένα έτος, εφόσον είναι σωματικά και πνευματικά ικανοί – δεν είναι το ίδιο με όσους επιστρατεύονται), δεν θα σταλούν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …