Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκλονίζει το τραγούδι – αφιέρωμα στην τραγική μάνα των Τεμπών

Συγκινεί και συγκλονίζει, το τραγούδι για την “Μάνα που περιμένει στον Σταθμό”, το οποίο και δημιούργησαν από κοινού, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Γρηγόρης Χατζάκης, με δυσάρεστη αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Σε ανάρτησή του, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, αναφέρει ότι «αυτές τις μέρες του κακού, βρεθήκαμε με τον Γιώργη-Λουδοβίκο των Ανωγείων, στο στούντιο μου εδώ στο Βόλο. Βουβοί, σιωπηλοί, σχεδόν χαμένοι, δεν καταφέραμε πολλά. Κάθισα στο πιάνο, ο Γιώργης πήρε ένα μολυβί και έγραψε αυτές τις λέξεις. Άνοιξα το μικρόφωνο και τον άκουγα να διαβάζει. Δεν είναι τίποτα, είναι 2 λέξεις, 2 νότες, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, παρά να στέκονται δίπλα στην Μάνα που περιμένει στον Σταθμό”.

Τα στοιχεία του τραγουδιού

Ποίηση -Ερμηνεία: Λουδοβίκος των Ανωγείων

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Video: Γρηγόρης Χατζάκης

Η Μάνα περιμένει στον σταθμό Ισόβια στιγμή κρατούμενη, πάνω στις ράγες καρφωμένη χωρίς διαφυγή στο παρελθόν, ένα παρον αιώνιο θα μενει, μια λέξη μονοσύλλαβη κραυγη . Που καθε στόμα στον αέρα θα τη στέλνει. Παράλληλες γραμμές και τραινο αόρατο που κουβαλά καλόγνωμες ψυχές στον αδη. Η μάνα περιμένει στο σταθμό, μετέωρο το χέρι της αφήνει και το χάδι

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή