Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ στην πλατεία Τυρνάβου

Σε συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους προχωρούν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου οι αγρότες στον Τύρναβο, διεκδικώντας ενίσχυση του εισοδήματος τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στ. Τσικριτζής.

Ο κ. Τσικριτζής, σημείωσε ότι μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους, οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου θα καταφέρουν να ασκήσουν πραγματικά πίεση στο υπουργείο και να επισπεύσουν τις ανακοινώσεις που αφορούν στην στήριξη του εισοδήματος τους, μέσα από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπενθύμισε ότι από πρόσφατες συναντήσεις που έγιναν στο υπουργείο, παρουσία και του δημάρχου Τυρνάβου, υπήρξαν δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ανακοινώσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν γίνει επί του παρόντος.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, πρόσθεσε επίσης ότι οι διαδικασίες ενίσχυσης των αγροτών δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε συγκεκριμένες ποικιλίες, όπως έγινε με τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, αφήνοντας εκτός τους δενδροκαλλιεργητές του Τυρνάβου και εξέφρασε παράλληλα την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαδικασίες των αποζημιώσεων για το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες της περιοχής το 2022.

Πηγή: ertnews.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή