Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συλλήψεις μαθητών για κατάληψη στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας ζήτησαν ο διευθυντής και οι καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, μετά από κατάληψη που άφησε πίσω της ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ, αλλά που έγινε και δίχως αιτήματα.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, είναι συχνό φαινόμενο να γίνονται αυτή την περίοδο, που πραγματοποιείται το παζάρι στην πόλη, καταλήψεις σε σχολεία της περιοχής, χωρίς όμως να υπάρχουν αιτήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταληψίες του συγκεκριμένου σχολείου παραβίασαν την κλειδαριά του κτηρίου, αφού εισήλθαν σε αυτό πριν καν το ανοίξουν οι καθηγητές το πρωί.

Όπως συνέχισε ο ίδιος, όταν ο διευθυντής του σχολείου πήγε σε αυτό, προκειμένου να ζητήσει και να λάβει μία λίστα με τα αιτήματα των μαθητών, εκείνοι δεν παρέδωσαν κανένα αίτημα, ούτε έφυγαν από τον χώρο του σχολείου, τόσο την ημέρα που ξεκίνησε η κατάληψη (Δευτέρα), όσο και την επόμενη.

Έτσι, ο διευθυντής ειδοποίησε εγγράφως τις Αρχές και τον Εισαγγελέα, προκειμένου να λήξει η κατάληψη με παρέμβασή τους.

Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο, πολλοί μαθητές άρχισαν να πηδούν από τα κάγκελα, ωστόσο 10 από αυτούς συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή