Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύλληψη διεθνών εγκληματιών από το Ιράκ

Σε εξάρθρωση κομβικών μελών ιρακινής σπείρας οδήγησε η πολύμηνη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Βελγική αστυνομία.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί διαβαθμισμένων υπηρεσιών ασφαλείας της βελγικής αστυνομίας είχαν έρθει στην Αθήνα πριν από περίπου μια εβδομάδα και συναντήθηκαν με Έλληνες αστυνομικούς για να στηθεί η επιχείρηση της σύλληψης τριών αλλοδαπών, για τους οποίους οι βέλγικες αρχές είχαν έκδοση διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών με πλαστά έγγραφα αλλά και στη λαθρεμπορία έργων τέχνης.

Οι βέλγικες Αρχές ασφαλείας είχαν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους ιρακινούς από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και άρχισε η αλληλογραφία με την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα με τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, που ανέλαβε και την υπόθεση.

Οι Βέλγοι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Ελλάδα ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξαπλωθεί σε Ιταλία και Γερμανία.

Ο ένας από του συλληφθέντες εντοπίστηκε λίγο πριν φύγει από τη χώρα για τη Ρώμη ενώ στα σπίτια και των τριών βρέθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας και άδειες παραμονής ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι εκατοντάδες σημειώσεις στην αραβική γλώσσα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή