Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας: Μάρτης 2024 – Μετράμε ήδη 4 μήνες ζωής (φωτό)

Με τον καιρό να ΄ναι κόντρα…είναι τιμή να πετάς (Οδυσσέας Ελύτης)

Τέσσερις μήνες μετρά ήδη η Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας, που γεννήθηκε μέσα από τις πληγές της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε την περιοχή μας.

Η δράση της συνεχίζεται, με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, αγάπη ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Πιστεύουμε ότι κανένας/καμία δε σώζεται μόνος/η του/της. Ούτε παρακαλώντας σώζεται.

Ιδίως μετά από μια καταστροφή, όπως αυτή των πλημμυρών του Σεπτέμβρη. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε τη Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας.

Είμαστε με την αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη, το τονίζουμε, όχι τον εθελοντισμό των τηλεοπτικών καναλιών, τύπου Σκάι και των δήμων, που συχνά αξιοποιείται ως προσόν για κάποια πρόσληψη.

Είμαστε με τη συλλογικότητα, γιατί βλέπουμε ότι ο ατομικισμός και η ανθρωποφαγία κυριαρχεί στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε.

Γιατί για το σύστημα αυτό οι ζωές μας δε μετράνε, είναι φυράματα για τα κέρδη τους.

Το είδαμε με τα Τέμπη, με τις πυρκαγιές, με τις πλημμύρες.

Το βλέπουμε με την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών, των πανεπιστημίων, της υγείας και πρόσφατα και των νερών της Θεσσαλίας, και όχι μόνο, που ξεκινά για να ξεκληρίσει όσους/όσες απέμειναν από τους μικρομεσαίους/ες αγρότες/ αγρότισσες.

Είμαστε ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία. Πιστεύουμε ότι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της κοινωνίας πρέπει και να παλεύουμε για να τον απολαμβάνουμε

Σίγουρα όλα όσα σκεφτήκαμε δεν τα πετύχαμε.

Τα παλέψαμε και τα παλεύουμε. Με αυτοοργάνωση και μακριά από το κεντρικό και τοπικό κράτος και από ΜΚΟ..

Χρειαζόμαστε δίπλα μας όλες και όλους θεωρούν ότι η ζωή μας αξίζει και για τον λόγο αυτό αξίζει και να τη διεκδικούμε. Ραντεβού στο καζάνι της Συλλογικής Κουζίνας Φαρκαδόνας.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας για να συνεχίζουμε να υψώνουμε τον πήχη της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης πάνω από τον πήχη της μοιρολατρίας και της παραίτησης.

Υ.Γ. Είμαστε και με τα αδεσποτάκια της Φαρκαδόνας και του Δήμου Φαρκαδόνας γενικότερα. Προσπαθούμε να τα ταΐζουμε, παράλληλα με το καζάνι!

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή