Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συλλυπητήριο Μήνυμα για τη Μακαριστή Γερόντισσα Φιλοθέη

Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου, για την κοίμηση της σεβαστής Γερόντισσάς τους. Στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης, που ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία», αισθανθήκαμε μεγάληθλίψη καιπόνο.

Η Γερόντισσα Φιλοθέη, ήταν πολύ αγαπητή σε όλους μας. Ήταν υπόδειγμα μοναχής.Η όλη της παρουσία, με το μόνιμο μειλίχιο χαμόγελό της, ακτινοβολούσε σεμνότητα, ταπείνωση, απλότητα, πραότητα, ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη.Αποτελούσε παράδειγμα για όλους μας.

Στη διάρκεια της μοναχικής της ζωής και ως ηγουμένη, επιτέλεσε μεγάλο και πολυποίκιλο έργο. Εκτός από τα κυρίως πνευματικά της καθήκοντα, μέσα στην «εν Χριστώ» συνοδεία της, με τη λατρεία του Θεού και τη συνεχή εγκράτεια και άσκηση, ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε και ένα άλλο μεγάλο, σημαντικό και αξιοθαύμαστο έργο.

Με τη βοήθεια του Θεού και όλης της αδελφότητας, αναστήλωσε την ερειπωμένη, όπως τη βρήκαν Ιερά Μονή Ρουσάνου, ευπρέπισε τον περιβάλλοντα χώρο και δημιούργησε δύο σημαντικά μετόχια και αγροκτήματα στην επαρχία Καλαμπάκας.

Επίσης, ασκούσε τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη, φρόντιζε να βοηθά αθορύβως κάθε πονεμένο επισκέπτη της Μονής, με πνευματική διδαχή και υλική έμπρακτη βοήθεια, αλλά και κάθε άνθρωπο και οικογένεια που είχε ανάγκη.Επιπλέον, ήταν αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης της πόλης και της επαρχίας Καλαμπάκας, προς ωφέλεια όλης της κοινωνίας. Ενίσχυε και έκανε δωρεές σε διάφορους συλλόγους.

Γενικά ήταν ένας από τους στυλοβάτες του Μετεωρίτικου Μοναχισμού αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας.

Θα μας λείψει πολύ η σωματικήπαρουσία της. Είμαστε βέβαιοι όμως, ότι εκεί στη χώρα των Αγίων και Δικαίων, όπου ήδη βρίσκεται η ψυχή της, στην Ουράνια Βασιλεία του ποθητού της Νυμφίου Χριστού, στον Οποίο αφιέρωσε όλη της τη ζωή και την ύπαρξη, εκεί, θα είναι πρέσβειρα και μεσίτρια υπέρ της εκλεκτής αδελφότητας τής Ιεράς Μονής της, υπέρ των Αγίων Μετεώρων και υπέρ όλης της Ορθόδοξης Μοναχικής Αδελφότητας.

Σίγουρα, θα είναι ικέτης στην Κυρία Θεοτόκο, στους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες, στην Αγία Βαρβάρα και σε όλους τους Αγίους.Θα τους ικετεύει να πρεσβεύουν στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, να μας συγχωρεί για τις πάμπολλες αμαρτίες μας, να μας ελεεί και να ενισχύει την πίστη και τη μετάνοιά μας. Να προστατεύει την πατρίδα μας από τις πολεμικές απειλές, από τα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα, από την πανδημία του θανατηφόρου κορωνοϊού που έχει τρομοκρατήσει όλη την οικουμένη και από κάθε ορατό και αόρατο εχθρό και κίνδυνο.

Σας ευχαριστούμε Μακαριστή Γερόντισσα Φιλοθέηκαι σας ευγνωμονούμε για όσα μας προσφέρατε, μας εμπνεύσατε και μας υποδείξατε με την επίγεια παρουσία σας, αλλά και για τις μεσιτείες και τις εσαεί ικεσίες σας.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ

 

Τα μέλη

των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή