Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμφωνία Σκρέκα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Ηλεκτρισμού Σακέρ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τον Υπουργό Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σακέρ Ελ-Μαρκάμπι.  

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υπογραφή πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την προώθηση των σχεδίων ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου.

Σε πρώτη φάση, θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ του ελληνικού και του αιγυπτιακού υπουργείου, το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε Διακυβερνητική Συμφωνία.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Το Μνημόνιο Κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών καταδεικνύει έμπρακτα ότι η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων αποδίδει καρπούς.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που θα ενισχύσει σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρα μας, με τη θωράκιση του ηλεκτρικού δικτύου και την περαιτέρω ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα, αναδεικνύει τη μεθοδικότητα της ενεργειακής πολιτικής της Κυβέρνησής μας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε συνέχεια της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και της αντίστοιχης συνεργασίας 3+1 μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή