Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμφωνία συνεργασίας της Κοιν.Σ.Επ. «ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ» με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μια πολύ σημαντική συνάντηση είχαν τα μέλη της υπό σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ», με τον Αναπληρωτή Πρύτανη

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας,κ. Δημήτριο Κουρέτα.

Τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ. «ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ» ενημέρωσαν τον κ. Κουρέτα για το αντικείμενο των δράσεών τους και ιδιαίτερα για την πρόθεσή τους να αναδείξουν τα ντόπια προϊόντα και τους παραγωγούς της περιοχής. Στόχος τους είναι όχι μόνο να αποκτήσουν οι καταναλωτές την ευσυνειδησία να προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα για να στηρίξουν την τοπική οικονομία, αλλά και να τα επιλέγουν συνειδητά, επειδή είναι ποιοτικά και ασφαλή.

Επιθυμώντας να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Κουρέτας πρότεινε την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Κοιν.Σ.Επ. «ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ», όπου το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Π.Θ. θα ελέγχει και θα πιστοποιεί δωρεάν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων των παραγωγών που θα συνεργάζονται με την Κοιν.Σ.Επ.. Πρόκειται για μία μεγάλη συνεισφορά της πανεπιστημιακής κοινότητας, που θα βοηθήσει σημαντικά στην απόκτηση διακριτής ταυτότητας των τοπικών μας προϊόντων και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.

Στη συνάντηση με τον κ. Κουρέτα συμμετείχαν εκ μέρους της «ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ» οι κ.κ.Κατσιούρα Νίκη, Βασιλοπούλου Κορίνα, Παντελίδης Νικόλαος και Ανδρέου Αριστοτέλης.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή