Συμμετοχή 5ου Γυμνασίου Τρικάλων σε WEBINAR

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και Τεχνολογίας Γυμνασίου, μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν την Τρίτη 23 Μαρτίου σε webinar* που διοργάνωσε η Oracle με θέμα «πώς τα δεδομένα διαδραματίζουν δραματικό ρόλο στην κατανόηση των πελατών και πώς οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μεταμορφώσει την λειτουργία τους προκειμένου να καινοτομήσουν και να προσφέρουν.»

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την έννοια της καινοτομίας και τη σχέση της με το νέο κόσμο που μας περιβάλλει, τον ψηφιακό κόσμο. Αντιλήφθηκαν την ιστορία της οικονομικής προόδου στην πορεία των αιώνων, πώς από την αγροτική οικονομία οδηγηθήκαμε στην βιομηχανική οικονομία, και πώς από την βιομηχανική εξέλιξη φτάσαμε στον ψηφιακό κόσμο και στο Internet of things.

Η απάντηση λοιπόν στην ερώτηση ενός μαθητή για το πως θα οδηγηθούμε στον ψηφιακό κόσμο του 21ου αιώνα, είναι πως στον ψηφιακό κόσμο πολύ σημαντικά είναι τα Δεδομένα. Τι σχέση έχουν τα δεδομένα με την καινοτομία; Με μια λέξη, τα πάντα. Και η ιστορία μας έχει δείξει πως ξανά και ξανά η καινοτομία είναι συνώνυμη με την ανάπτυξη.

Το σχολείο ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου κ. Βράντζα Αθανάσιο και κ. Γραδούλα Άντα που διοργάνωσαν αυτήν την δράση για τους μαθητές/τριές μας και τους έδωσαν την ευκαιρία να έρθουν σε διαδικτυακή επαφή και να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς όπως ΣΕΒ, ACCENTURE, AEGEAN, Μυτιληναίος, Intrasoft, ORACLE.

Αυτή η διαδικτυακή αλληλεπίδραση τους βοήθησε να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της πληροφορίας και των δεδομένων στην εποχή μας, να εξοικειωθούν και να κατανοήσουν καλύτερα όρους και έννοιες των μαθημάτων τους.

Το webinar, συντομογραφία του Web-based seminar, είναι μια παρουσίαση ή επιμόρφωση που διενεργείται μέσω Internet. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του webinar, είναι η δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ του ή των παρουσιαστών με τους συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή