Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή 5ου Γυμνασίου Τρικάλων  στο Διαδικτυακό Πανθεσσαλικό Συνέδριο

Δυναμική ήταν η  συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο 1ο Πανθεσσαλικό e- Συνέδριο με θέμα «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών» αφού παρουσίασε εργασίες σε όλες τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 14 και 15 Μαΐου και την έναρξη του συνεδρίου έκανε η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζωή Μακρή ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο κ. Δοδοντσάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η κ. Ξυνοπούλου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και άλλοι Διευθυντές.

Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την επανάσταση του 1821, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαιτούμενα μέτρα που η παρούσα επιδημιολογική συνθήκη επιβάλλει. Έτσι οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου έγραψαν ατομικά και ομαδοσυνεεργατικά ποιήματα, αφηγήματα, δημιούργησαν video και ψηφιακές ιστορίες με την υποστήριξη, ενθάρρυνση  και παρώθηση των καθηγητών τους.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της φετινής χρονιάς, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν εξαιρετικά έργα καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.  Επιδίωξη ήταν οι μαθητές/τριες  να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν καινοτόμα έργα συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας διαμορφώνοντας τη ταυτότητα τους .

Οι συμμετοχές στο συνέδριο από σχολεία της ηπειρωτικής και νησιώτικης Θεσσαλίας έδωσε την ευκαιρία σε όλη την  μαθητική κοινότητα της Περιφέρειας να επικοινωνήσει το έργο της, να ανταλλάξει ιδέες και καλές πρακτικές  και τέλος να μεταφέρει ποικίλα μηνύματα και πολύτιμες πληροφορίες που  χαρακτηρίζουν την κληρονομιά του τόπου μας.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές/τριες που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στο να δημιουργήσουν θαυμάσια έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση και ιδιαίτερα τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Γ΄Τάξη: (Δημιουργική Γραφή): Χριστίνα Βακουφτσή, Αθανασία Λαγάρα, Ιωάννα  Λίτου, Κωνσταντίνος Φατούρας, Δέσποινα Χύτα,

Β΄Τάξη: (Δημιουργία video): Χρήστος Ζαραμπούκας, Σταύρος Κουτής, Ορέστης Λαζαρίνας

Β΄Τάξη: (δημιουργία ποιημάτων): Νίκος Βουγιούκας, Βαγγέλης Γεωργίου, Ηλίας Ζώτος, Σταύρος Κουτής, Ορέστης Λαζαρίνας, Ιωάννα Παπαβασιλείου.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων  κ.κ. Διατσίγκο Δημήτριο, Κίτρου Ευαγγελία, Μάντζιο Νικόλαο, Μιχαήλ Μαρία που παρακίνησαν και ενέπνευσαν τους μαθητές/τριες να δημιουργήσουν έργα  και να συμμετάσχουν   στο 1ο Πανθεσσαλικό  Μαθητικό e- Συνέδριο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή