Συμμετοχή Κώστα Σκρέκα, στη Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας και του ΟΗΕ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα «Net Zero Summit», με θέμα τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, που διοργάνωσαν από κοινού ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) και η 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 26).

Η Διάσκεψη εστίασε στην υλοποίηση της μετάβασης προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, ενόψει της COP 26 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν ηγέτες της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, διεθνείς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και εταιρείες του κλάδου ενέργειας. Εκπροσωπήθηκαν πάνω από 40 κράτη, μεταξύ των οποίων ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική

Ο Έλληνας Υπουργός τόνισε ότι η Παγκόσμια Διάσκεψη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η χώρα μας υλοποιεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα, αντανακλώντας τις γενναίες αποφάσεις και διεθνείς πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πλαίσιο πολιτικών, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέροντας ως βασικούς πυλώνες για την απανθρακοποίηση την ταχεία απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, τη διείσδυση των ΑΠΕ που θα υπερβεί το 60% της ηλεκτροπαραγωγής έως το 2030, την υποστήριξη του φυσικού αερίου ως μεταβατικού καυσίμου, την εξοικονόμηση ενέργειας με ένα ισχυρό κύμα ανακαινίσεων κτιρίων και την ηλεκτροκίνηση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή διάσκεψη θα συμβάλει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την εδραίωση της διεθνούς συνεργασίας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις μας και να εργαστούμε από κοινού, εντατικά και με συνέπεια, για τους κοινούς μας, παγκόσμιους στόχους, για ένα βιώσιμο μέλλον».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή