Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων στο Code Athon

Το Code Athon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε ομάδες 2-3 παιδιών, ηλικίας 8-16 ετών, με τη συνοδεία και καθοδήγηση ενός ενήλικα (εκπαιδευτικού, γονέα κ.ο.κ.).

Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Code Athon καλούνται:

α) να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch
(προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT)

β) να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο
πρόβλημα και

γ) να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούν)

Το Code Athon 2019 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού Europe Code Week 2019, στις 18/10/2019 στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη, ενώ ταυτόχρονα ταξίδεψε σε άλλες 5 πόλεις: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ξάνθη – Πάτρα.

Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» συμμετείχε με επιτυχία με την μαθήτρια Αργυρώ Μαντζάνα της Α τάξης και προπονήτρια καθηγήτρια την Ευαγγελία Ζαφείρη, πληροφορικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη μαθήτρια του σχολείου μας και στην προπονήτριά της για τη συμμετοχή της στο Code Athon.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή