Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού στην 13η Σύνοδο Υπουργών του Παγκοσμίου Forum Τροφίμων και Γεωργίας

Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και των εξαγωγών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός εκπροσώπησε την Ελλάδα στην13η Σύνοδο Υπουργών του Παγκοσμίου Forum Τροφίμων και Γεωργίας, που φέτος, λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθη διαδικτυακά.

Αντικείμενο της Συνόδου ήταν «Πώς τροφοδοτείται ο πλανήτης σε καιρούς πανδημιών και Κλιματικής Αλλαγής», ενώ ο κ. Λιβανός συμμετείχε και στην ομάδα εργασίας σχετικά με την «Απάντηση στην πανδημία COVID-19».

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι «και ο αγροδιατροφικός τομέας της χώρας, χάρις στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άντεξε στις πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, διασφαλίζοντας τη διατροφική επάρκεια και ασφάλεια καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Μέσα από την κρίση, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και στη χώρα μας, γίνεται πλέον αντιληπτή η κρίσιμη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.»

Το «Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία» διοργανώνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής της Γερμανίας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και έχει ως επίκεντρο των συζητήσεων θέματα σχετικά με την παγκόσμια γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια. Στη 13η Υπουργική Σύνοδο συμμετείχαν περισσότεροι από 110 υπουργοί και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών από όλον τον κόσμο.

Απόφαση της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η χώρα μας να συμμετέχει σε διεθνή fora και να προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή