Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών στα μπλόκα

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων εκφράζει τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που στοχεύει με τις κινητοποιήσεις στα μπλόκα στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους που είναι ζωτικής σημασίας αλλά και γενικότερα στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει για επικύρωση στη Βουλή τη “νέα” ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις επ’ αόριστον βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους, (την ίδια ώρα που καταρρέει ο μύθος ότι οι υπέρογκοι εξοπλισμοί, για τους οποίους ο λαός πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ, προορίζονται για την ασφάλεια, την άμυνα, την προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας): την ίδια ώρα  η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία, ως συνέπεια της λογικής της “ατομικής ευθύνης” που καλλιεργεί η κυβέρνηση, των ελλιπών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο. Αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ζει στο πετσί της το τι θα πει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μαζικές απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΛΑΡΚΟ. Φορτώνεται ολοένα και μεγαλύτερα βάρη για τη μόρφωση και τις σπουδές των παιδιών της.

Οι αγρότες παλεύουν για οικογενειακό εισόδημα με το οποίο θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους, για το δικαίωμα στη δωρεάν υγειονομική προστασία και περίθαλψη, το δικαίωμα στη γνώση και τη μόρφωση χωρίς ταξικούς φραγμούς, στον πολιτισμό. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης, άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή