Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμπαράσταση του ΑΚΕΠ στο αγροτικό μπλόκο των Τρικάλων

«Οι αγρότες έχουν δίκαιο»

Οι αξιώσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, καθορισμό κατώτατων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα τους, καθώς και πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές που έχουν υποστεί στο φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο, ειδικά στη Θεσσαλία, είναι δίκαιες και επιβεβλημένες.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Η επαπειλούμενη εξαφάνισή τους, ειδικά στην Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και κυρίως τους μισθοσυντήρητους των οποίων είναι ο πιο κοντινός και πιο ουσιαστικός κοινωνικο-οικονομικός σύμμαχος.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) – Σαμαρά (ΝΔ) – Παπαδήμου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) – Τσίπρα-Καμένου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) – Μητσοτάκη (ΝΔ), έχουν δεσμευτεί στους “θεσμούς” για 100 χρόνια να ασκείται δημοσιονομική πολιτική με προτεραιότητα τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών του κράτους -εγχώριων και ξένων, των κερδοσκόπων που ονομάζονται “αγορές”, των κατόχων του συσσωρευμένου χρηματικού κεφάλαιου (επιβολή αντιαναπτυξιακών πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό κλπ. κλπ.).

Το «βγήκαμε απ’ τα μνημόνια» είναι μια απάτη.

Στη σημερινή ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα, που σίγουρα οδηγεί σε καταστροφή τον λαό και τη χώρα, οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού κινήματος αποτελούν πολιτική και ιστορική ανάγκη.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή