Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμπλοκή… για τα μάτια μιας κοπέλας – Έπεσαν ποινές φυλάκισης

Ποινές φυλάκισης με 3ετη αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας σε τρεις από τους τέσσερις νεαρούς που συμμετείχαν σε άγρια συμπλοκή, που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2017 σε Κοινότητα της Λαμίας.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους (δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός), καθώς ο ένας είχε τεθεί προσωρινά κρατούμενος.

Προχωρώντας η διαδικασία και αφού εκλήθησαν αρκετοί μάρτυρες και έγγραφα το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας εξέδωσε παραπεμπτικό Βούλευμα με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου χωρίς να παρίσταται πολιτική αγωγή.

Το πείραγμα…

Όπως περιγράφηκε και στην ακροαματική διαδικασία, η συμπλοκή της παρέας των κατηγορουμένων με άλλη παρέα, έγινε στην πλατεία του χωριού για το πείραγμα μιας κοπέλας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτρης Κρούπης και Αργυρώ Καραφέρη δήλωσαν στο LamiaReport: «Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε διωχθεί σε κακουργηματική μορφή τα στοιχεία της διαδικασίας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, βοήθησαν ώστε στους κατηγορούμενους να επιβληθούν ελαφρές ποινές και το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας. Πιστεύουμε ότι η υπόθεση τελικά εκρίθη στην πραγματική της διάσταση».

Σημειώνουμε ότι οι ποινές ήταν 18, 14 και 8 μήνες αντίστοιχα για τους τρεις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι, ενώ ο 4ος κατηγορούμενος αθωώθηκε. Για τις παραπάνω ποινές, που όπως σημειώσαμε έχουν 3ετη αναστολή, ασκήθηκε έφεση.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή