Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμβολικά …εκτός νοσοκομείου Τρικάλων το νοσηλευτικό προσωπικό

Συμβολική κινητοποίηση  πραγματοποίησαν σήμερα  εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Τρικάλων,  μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο ΓΝΤ και στα πλαίσια πανελλαδικής στάσης εργασίας ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε δύο κλάδους, διαιωνίζοντας τη χρόνια  πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού προσωπικού.

Προτού στεγνώσει το μελάνι από τα υποκριτικά χειροκροτήματα των κυβερνητικών στελεχών και όσων όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους εξόντωσαν οικονομικά και καταπάτησαν τα εργασιακά δικαιώματα των νοσηλευτών όλων των κατηγοριών, η κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες, έρχεται να προωθήσει διάταξη με ΠΝΠ  τη σύσταση δυο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού, προβάλλοντας υποκριτικά τη δημιουργία 2 κλάδων σαν αναγκαιότητα για την επίσπευση των προσλήψεων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει κάλπικες προσδοκίες στους ΤΕ και ΠΕ ότι με την ένταξή τους σε “ενιαίο κλάδο”, θα αναβαθμιστούν, ενώ στην ουσία -με προκάλυμμα τη δημιουργία του ειδικού κλάδου- καλλιεργεί την απατηλή αντιπαράθεση ανάμεσα στους ΠΕ και ΤΕ από τη μία και τους ΔΕ νοσηλευτές από την άλλη, επιδιώκοντας έτσι να ελέγχει καλύτερα τους εργαζόμενους, προκειμένου να υλοποιείται όλο το αντεργατικό σχέδιό της χωρίς ουσιαστική αντίσταση.

Η αναβάθμιση που επικαλείται η κυβέρνηση για τους νοσηλευτές όλων των βαθμίδων αποπροσανατολίζει από τα αληθινά προβλήματα, αφού έτσι κι αλλιώς θα παραμένουν όλα τα μέτρα και οι ελλείψεις που μετατρέπουν την εργασία και τη ζωή όλων των νοσηλευτών σε “κόλαση”. Η ένταξη των νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ σε “ειδικό κλάδο” δεν  θα καλυτερεύσει τους όρους εργασίας τους, αφού δεν αντιμετωπίζει τις σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας, την αύξηση τηςεντατικοποίησης, τα εξαντλητικά ωράρια, την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, τις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις, τη διαρκή κινητικότητα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, την περικοπή των μισθών, τα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ.

Οι νοσηλευτές δεν πρέπει να τσιμπάμε στο “τυράκι” του ξεχωριστού κλάδου και στο κλίμα συντεχνιασμού και κούφιας αντιπαράθεσης  που στήνει το υπουργείο με την ηγεσία της ΕΝΕ, γιατί έχουμε δει τη φάκα που μας στήνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε τον διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε “πατρικίους και “πληβείους”.

  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην απαράδεκτη διαιώνιση της πολυδιάσπασης του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Προσωπικού!
  • ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποίηση.
  • Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! Να μην απολυθεί κανείς!
  • Μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών – Το σύστημα υγείας «αιμορραγούσε» και πριν την κρίση του κορονοϊού.
  • Εξασφάλιση απαραίτητων μέσων & μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.
  • Εξασφάλιση αδειών σε όσους συναδέλφους εκτίθενται ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρα ΤΩΡΑ!
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, εργαστήρια, κλπ).  Ανάπτυξη δομών ΠΦΥ.
  • Πληρωμή ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων(εφημερίες/εξαιρέσιμαα-νύχτες, αργίες)

Δ Ε Ν   Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε   Σ Ι Ω Π Η Λ Ο Ι!

Παλεύουμε  για  ΣΤΑΘΕΡΗ  &  ΜΟΝΙΜΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  με  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

για  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  των  ΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  & ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή