Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη με 11 κρούσματα

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά την καταγραφή 11 κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στην Κρήτη και «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη σε μορφή τηλεδιάσκεψης, με συμμετέχοντες τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και δημάρχους από άλλους δήμους του νησιού.

Οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι η μετάλλαξη Δέλτα ξεκίνησε από την Ινδία, εξαπλώθηκε σταδιακά σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών τώρα και η Ελλάδα, και οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για μια μορφή του κορωνοϊού η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα, ενώ συμπληρώνουν ότι περιμένουν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενο υπαρκτό κίνδυνο, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί αλλά μόνο για τους ήδη εμβολιασμένους, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που κινδυνεύουν πραγματικά είναι οι αρνητές του εμβολιασμού.

«Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό». «Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» τόνισε ο κύριος Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η πληθυσμιακή ανοσία.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή