Συναντήσεις Δένδια- Τσαβούσογλου και στο βάθος Μητσοτάκη-Ερντογάν έδωσαν οι διερευνητικές επαφές

Οι πολιτικές διαβουλεύσεις, σήμερα, ως συνέχεια των χθεσινών διερευνητικών επαφών, μεταξύ υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων των δύο Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι και στο πλαίσιο το οποίο αυτές δημιούργησαν θα εξεταστεί μια συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ως μια βραχυπρόθεσμη κα συγκεκριμένη προοπτική.

Ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Από τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του στις 14 Απριλίου.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών. Έτσι, όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε. .

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή