Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συναντήσεις ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη με ΣΕΒΕΚ και ΕΔΟΚ

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μεταποίησης προϊόντων κρέατος ανέλυσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης (28/8/2019), με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βορίδης από την πλευρά του εξήγησε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των ελέγχων του ΕΦΕΤ για την πάταξη των φαινομένων του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Παράλληλα συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου θέματα που αφορούν στον χαρακτηρισμό πολλών μεταποιημένων προϊόντων κρέατος ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) και ΕΠΙΠ (Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα) και στις προοπτικές τους όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

Με τους εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) συναντήθηκε, την Τετάρτη (28/8/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΚ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την κατάργηση της υπουργικής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ (με νεότερη απόφαση του Υπουργού Μ. Βορίδη) τονίζοντας ότι αυτή μόνον προβλήματα δημιουργούσε στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις.

Παράλληλα έθεσαν υπόψη του κ. Βορίδη το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τις εμπλεκόμενους κλάδους του κρέατος.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την πλευρά του αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο των Διεπαγγελματικών όπως θα εκφραστεί μέσα στον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς διευκρινίζοντας ότι η σχετική επεξεργασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. «Δίνουμε χώρο σε όσους έχουν πρωτογενές συμφέρον για το κρέας» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι επιθυμεί ουσιαστική συζήτηση για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου κρέατος.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή