Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Άδωνη Γεωργιάδη με Κώστα Τσιάρα και Βασίλη Τσιάκο για την Καρδίτσα

Με 3.597.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ανάπτυξης ο Δήμος Καρδίτσας. Το κονδύλι θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο πρότασης για την αναβάθμιση αστικών χώρων.

Με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη συναντήθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο συμπολίτης υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας.

Στη συνάντηση τέθηκε στον υπουργό από την πλευρά των εκπροσώπων της Καρδίτσας, η χρηματοδότηση μιας σειράς δράσεων που σχετίζονται με προτάσεις της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της «έξυπνης πόλης».

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι από τις πιστώσεις του Υπουργείου θα διαθέσει κονδύλιο 3.597.116 ευρώ με ΦΠΑ το οποίο μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει τις δράσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της πρότασης του Δήμου Καρδίτσας με τίτλο: «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού πόλης για την αναβάθμιση επιλεγμένων χώρων του Δήμου Καρδίτσας».

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου: 

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τον Δήμο Καρδίτσας καθώς εξασφαλίζουμε από το υπουργείο Ανάπτυξης κονδύλι 3.597.116 ευρώ για μια σειρά δράσεις που σχεδιάσαμε στο πλαίσιο της «έξυπνης πόλης». Ειδικότερα μέσα από την πρόταση θα υλοποιήσουμε έργα αναβάθμισης όλων των πλατειών της πόλης, θα υπογειοποιήσουμε κάδους, θα τοποθετήσουμε παγκάκια «έξυπνης» τεχνολογίας, παγκάκια για ΑμεΑ κλπ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας. Όπως θέλω να ευχαριστήσω τον συμπολίτη υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα για τη συνεχή συμβολή του στις διεκδικήσεις του Δήμου Καρδίτσας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό γιατί μέσα από την περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει εφικτό να υλοποιηθεί η πρόταση του Δήμου Καρδίτσας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε υπερ των δημοτών μας, υπέρ της Καρδίτσας.

Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Καρδίτσα, μια Καρδίτσα που αξίζει να ζεις και παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται θα το πετύχουμε » δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

 Τι περιλαμβάνει η πρόταση του Δήμου 

Η πρόταση χρηματοδότησης αφορά την προμήθεια ειδικού αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση επιλεγμένων χώρων του Δήμου Καρδίτσας. Παρεμβάσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στις παρακάτω πλατείες:

Πλατεία Ακαδημίας, πλατεία Αγίου Νικολάου, πλατεία Αλλαμανή, πλατεία Ευαγγελίστριας, πλατεία Λάκκα Μαντζιάρα, πλατεία Αγίας Παρασκευής, πλατεία Ειρήνης, πλατεία Παυσιλύπου, πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, Δημοτική Αγορά, πλατεία Λάππα. 

Ειδικότερα, καθώς οι απαιτήσεις εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κατοικημένων περιοχών συνεχώς αυξάνονται, ο Δήμος Καρδίτσας σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει τον υφιστάμενο αστικό εξοπλισμό αιτείται την χρηματοδότηση, με στόχο να καλύψει έτσι τις ανάγκες των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του.

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός, περιλαμβάνει έξυπνα και συμβατικά είδη, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων, εξοικειώνοντας τους με σύγχρονα και περιβαλλοντικά μέσα.

Ο εν λόγω αστικός εξοπλισμός, θα διανεμηθεί σε επιλεγμένους χώρους, έτσι ώστε να βελτιώσει και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι χώροι τοποθέτησης του εξοπλισμού, αποτελούνται κυρίως από δημόσια πάρκα και πλατείες, σε στρατηγικά επιλεγμένες θέσεις στοχεύοντας στην ισοκατανομή των παροχών, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε χώρους οικολογικού,  τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή